Preskoči na vsebino


Obnovitvena dela

OBNOVITVENA DELA

Do sredine leta 2019 smo na cerkvenem hribu zaključili obnovitev pastoralnih prostorov. Ti vključujejo prostore za verouk, pevske zbore, Karitas in skavte. Obnovljene so tudi garaže in skladišča za oratorij in skavte. V letu 2019 je nadškof Zore blagoslovil obnovljen župnijski dom.

Župnišče je v stanju začetka obnove v drugi fazi. Statično je stavba urejena, pripravljene so instalacije, ekipa, ki obnavlja župnišče, je zaradi razmer trenutno odsotna. Počasi nameravamo urediti notranje prostore in jih pripraviti za zadnjo fazo obnove, pred tem pa urediti tudi fasado, okna in vrata. Ker se ne mudi, bomo počakali na ugodne razmere.

V mežnarijo se je vselila slovenska družina iz Venezuele, in sicer lansko jesen (2019). Prejšnja družina je nepričakovano in nenapovedano zapustila stanovanje. Ker stanovanje ni bilo primerno vzdrževano, najemnina pa tudi plačana le v zadnjih dveh letih, smo vložili kar nekaj sredstev v obnovo, med tem so ostale obnove morale počakati. Z novimi stanovalci je sklenjena pogodba prek advokature, stroške redno poravnavajo.

Lokacija:
Print Friendly and PDF