Preskoči na vsebino


Obvestilo župnijskih ključarjev

OBVESTILO ŽUPNIJSKIH KLJUČARJEV

Po veliki noči je bilo srečanje župnijskih ključarjev in domačega župnika. Ključarja sva bila obveščena o trenutnem položaju in stanju v župniji, o stroških in prihodkih ter gradbenih delih. Čeprav je bilo načrtovano nadaljnje delo pri obnovi, smo sklenili, da se začasno ustavi, saj ni tako nujno, da ne bi moglo počakati. Glavni vir prihodkov v naši župniji ste verniki, ki vsako nedeljo in praznik darujete svoj dar. Tega vira prihodka v takšni meri začasno ni, tako da moramo poskrbeti le za plačevanje rednih stroškov in vzdrževanje. Poleg tega dolgujemo nadškofiji (objavljeno v verski statistiki za leto 2019) 20.000 €.

Po nekaterih župnijah župljani nakažejo svoj dar na bančni račun župnije. Nekateri ste to že storili in občasno tako tudi darujete za župnijo, nekateri pustite dar za cerkev v poštnem nabiralniku na kaplaniji. Ključarja vas vabiva, da darove, ki ste jih sicer namenjali cerkvi pri svetih mašah nakažete na TRR SI56 0310 3100 0013 693 ali pustite v nabiralniku. Župnija mora pač shajati vsaj v tekočih zadevah. Hvala vsem, ki ste to že storili oz. svoj dar darujete tudi na tak način. Vsekakor pa naj bodo darovi dani iz neobremenjenega in veselega srca.

Mašnih namenov je dovolj do konca maja (po dva na dan), v maju se bodo darovale urne svete maše za posamezne vasi. Tudi dar za sv. mašo lahko skupaj s pripisanim željenim datumom pustite v nabiralniku. Hvala vsem, ki tudi v teh časih skrbite za našo župnijo.

Ključarja Franjo Burnik in Janez Ravnikar

Lokacija:
Print Friendly and PDF