Preskoči na vsebino


Obvestila in navodila ob pojavu korona virusa

 

V skladu z navodili Slovenske škofovske konference, ki so objavljena na spletni strani Slovenske katoliške cerkve zaradi ohranjanja zdravja vernikov tudi v naši župniji velja naslednje:

- Odpovedane so vse svete maše, podeljevanje zakramentov, drugi dogodki in srečanja.

- Duhovnik bo maševal zasebno, brez prisotnosti vernikov. Svete maše bodo darovane po namenih, ki so oznanjeni.

- Škofje podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Vendar verniki to lahko nadomestimo z molitvijo, postom, branjem Svetega pisma in spremljanjem svete maše po radiu, televiziji ali spletu. Nekaj možnosti za to lahko najdete na spletni strani Družine.

- Župnijska pisarna je zaprta. V primeru, da potrebujete duhovnika, pokličite na številko (01) 834 35 90. Če župnik ni dosegljiv, vas bo poklical nazaj.

- Župnijska oznanila bodo objavljena na spletni strani in na oglasni deski pred cerkvijo.

- Do preklica odpade tudi ves verouk. Namesto tega ste starši naprošeni, da z otroki predelate snov, o kateri bi se sicer pogovarjali pri verouku.

- Cerkev bo za osebno molitev in češčenje Najsvetejšega odprta vsak dan od 17.00 do 18.45. Vernike, ki niste popolnoma zdravi, pozivamo, da ne prihajate v cerkev. Strokovnjaki domnevajo, da se okužba s korona virusom lahko kaže tudi v zelo blagi obliki, vendar je okužena oseba tudi v tem primeru kužna! Prav tako naj v cerkev ne prihajajo starejši in tisti, ki imajo druge kronične bolezni. V vsakem primeru dosledno upoštevajte navodila, ki jih izdajajo državne oblasti in so objavljene v medijih, predvsem pa na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V času, ko je prepovedano maševanje z ljudstvom, bo domači župnik ob urah, ki so oznanjene, zasebno daroval sveto mašo. Na to nas bo opomnilo zvonjenje. To je tudi znamenje, da sveta daritev v naši župniji ni prenehala. Tako se lahko tudi z molitvijo pridružimo Jezusovi daritvi in prejmemo duhovno obhajilo.

Kaj je duhovno obhajilo in kako ga prejmemo, lahko preberete na naš podstrani.

Naprošeni ste tudi, da o tem obvestite tudi tiste župljane, ki ne spremljajo naše spletne strani.

O vseh novostih in spremembah v naši župniji vas bomo redno obveščali pri oznanilih na oglasni deski pred cerkvijo in tudi prek spletne strani.

 

_________________________

“Koronavirus in duhovnost. Koronavirus se dogaja v postnem času. Opominja na minljivo in negotovo življenje slehernika - to je postno. Hrepenenje po veliki noči je letos močno, kot še nikoli.” (Vir: Branko Cestnik)

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF